Com desfer-se de l'aigua acumulada en un pou de registre

L'aigua acumulada en un pou de registre per inundació, avaria o un altre motiu, s'ha d'evacuar correctament. I és que no fer-ho convenientment pot comportar problemes posteriors. Per això, en aquest article hem recopilat una informació que t'interessa conèixer si et cal desfer-te de l'aigua acumulada en aquest espai. T'expliquem els detalls a continuació.

El primer que cal saber és que, per retirar l'aigua acumulada en un pou de registre, hi ha empreses i professionals. Però, saps què és un pou de registre? T'ho detallem molt breument.

Es tracta d'un element constructiu que es troba al terreny d'un habitatge oa l'exterior d'una edificació. Està construït d'obra, i hi pararan les baixants de les diferents evacuacions d'aigües d'una edificació. La seva accessibilitat està pensada per a un correcte manteniment i neteja de la xarxa de canonades; per aquí circulen les aigües grises i negres.

 

L'aigua acumulada en un pou de registre pot obeir diverses causes

És així, i la causa més habitual és una obstrucció de les diferents canonades que conflueixen en aquesta construcció. Atès que al pou arriben les baixants de l'habitatge que transporten les aigües residuals, aquestes es poden obstruir accidentalment.

D'altra banda, els registres solen construir-se a l'exterior i es poden arribar a inundar, encara que no seria tan habitual. Així, amb una gran quantitat de pluja descarregada en poc temps, o una crescuda, es poden avariar i inundar.

En casos com els que hem descrit, la nostra recomanació és clara: posa't en contacte amb empreses especialitzades en aquest tipus de feina: neteges tècniques, feines d'evacuació d'aigua, inundacions, manteniment de fosses sèptiques, etc.

 

Les empreses que s'encarreguen d'evacuar l'aigua als registres

Les aigües grises i negres han estat utilitzades en habitatges i indústries i necessitaran un tractament específic. Per això, s'han de retirar d'acord amb un protocol establert, i per professionals amb formació i coneixements. Es tracta d'un treball que inclou l'evacuació d'aigua i residus sòlids, així com el transport fins a la destinació adequada; això això, un gestor de residus autoritzat.

 

L'aigua acumulada en un pou de registre és contaminant

 

Com ja saps, l'aigua que es pot haver acumulat en un pou com aquest no és aigua neta. Per tant, seran aigües amb un nivell de contaminació considerable, i per això és important insistir-hi: les actuacions han de respectar les normatives en matèria de retirada i transport de residus.

A Catalunya hi ha l'Agència de Residus, l'ens públic que té competències en matèria de residus i de gestió. Els tècnics d'aquestes empreses tenen aquestes certificacions, el coneixement i també els mitjans adequats per dur a terme aquesta tasca.

A OLOT-NET comptem amb un equip de professionals homologats que et garanteixen una feina en les millors condicions. Compte amb nosaltres per retirar l'aigua acumulada en un pou de registre, o per a altres actuacions. Volem ser la teva empresa de confiança per a treballs com embussos, transport de residus, neteges tècniques o manteniment de canonades.